Dialogmöte om livsmedel i Delsbo

Den 23 mars hölls ett dialogmöte om hur Hudiksvall kan öka sin lokala livsmedelsproduktion i Delsbo folkets hus. Det var Hudiksvalls kommun, MatVärden, Företagarna och Teknikföretagen som bjöd in till diskussion om förutsättningarna för att starta och utveckla företag inom livsmedelsbranschen. Livsmedelsaktörer i kommunen var inbjudan för att visionera framåt.

Under kvällen fick vi höra hur läget ser ut i Hudiksvall när det kommer till produktion och försäljning av livsmedel. Det ser dystert ut gällande självförsörjningen av många livsmedel. Läs mer i förstudien som gjorts av MatVärden.

Leif Björklund berättade om Dellenmejeriets samarbete med andra lokala producenter för att lyfta försäljningen och minska transporter.

Josefine Fogelqvist, en fantastisk inspiratör, berättar om sin resa att starta upp Farmhouse i Delsbo som nu ska få nya lokaler med både restaurang och butik där lokala råvaror och produkter står i fokus.

Diskussionerna handlade mycket om hur producenter kan gå ihop för att öka sin försäljning lokalt, hur viktigt det är att träffas och utbyta erfarenheter och vikten av att få stöttning av kommunen och andra för att vågar satsa inom livsmedelsbranschen.

Tidningen Hela Hälsingland var också med på mötet. Läs deras artikel här.

Leif Björklund presenterar Dellenmejeriets visioner
Leif Björklund, ordförande för Dellenmejeriet, presenterar deras visioner