Offentliga måltidens dag – vad hände i Gävleborg?

Bild från Ljusdals kommuns facebook.

Måltidens dag är en årlig återkommande dag för att lyfta offentlig gastronomi. Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober.
MATtanken förstärker dagen i samverkan med Måltidsakademien.

Bollnäs kommun – Festliga lunchmåltider

I våra särskilda boenden och i äldreomsorgsrestaurangerna kommer en trerättersmeny att serveras till lunch, vid vackert dukade bord.

Inom skola och förskola kommer vi att servera en god tacobuffé, med närproducerade råvaror, till lunch på Offentliga måltidens dag.
Se fina bilder och ett helt reportage från Bollnäs här.

Kontakt: Helena Lundstedt, tel. 0278-250 00

Hudiksvalls kommun- Träffa några av våra kockar och smaka på maten

På Offentliga måltidens dag står vi i Hudiksvalls centrum med en skolkock, en äldreboendekock och två enhetschefer, med syfte att marknadsföra kockyrket och Kostenheten. Vi svarar på frågor om Kostenheten, maten och kockyrket. Vi erbjuder också smakportioner; ”Smaka på skolmaten” och ”Smaka på äldreboendematen”. Det blir soppor gjorda på lokala råvaror samt hembakt bröd.

I skolrestaurangerna kommer vi ställa ut bordsryttare som uppmärksammar offentliga måltider. Vi kommer även delta på en yrkesmässa denna dag, med en förskolekock, gymnasiekock och enhetschef, med syfte att marknadsföra kockyrket och att arbeta i Kostenheten.

Kontakt: Åsa Wigg, tel. 0650-55 66 90
Måltidens dag på Hudiksvalls kommuns websida

Ljusdals kommun- Vi firar med lyxigare rätt

Inom både förskola, skola och äldreomsorg serverar vi en lyxigare rätt till våra matgäster på Offentliga måltidens dag. Inom förskolan och skola blir det varmrätt och dessert. Inom äldreomsorgen bjuds på 3-rätters meny.
Här kan ni se deras bilder på face book. De har också gjort en liten film som berättar om deras arbete.

Kontakt: Linda Hörnell, tel. 070-454 50 42.

Söderhamns kommun – Festliga måltider

På skola och förskola serverar vi en festligare tacobuffé, med närproducerade råvaror. På vård- och omsorgsboenden har vi hösttema. Till lunch serveras Wallenbergare, potatismos, gräddsås, grönsaker och lingonsylt. Dessert blir tårta. Till middag serveras omelett, stekt potatis och svampstuvning.
Läs mer på Söderhamns kommuns hemsida

Kontakt: Märta Eriksson, tel. 0270-723 36.

Offentliga måltidens dag finns på fb. Gå in där och inspireras!