Vildplockat på menyn

Dagen är för dig som utveckla recept och menyer med vildplockade ingredienser. Nu har du chansen att gå ut och plocka smaker från skog & mark tillsammans med en av Sveriges främsta på området.
      Dagen inleds med föredrag om vad man ska tänka på när man samlar vilda växter, vad säger allemansrätten, var får/kan man plocka, hur vet man vad som är i säsong och, inte minst – hur skiljer man ätliga från giftiga växter! 

       ”Vild aptitrunda” på cirka 2 timmar där Lisen berättar om de växter vi möter, hur de identifieras, hur de förändras under säsongen och vilka växtdelar som är bäst när. Framför allt smakar och luktar vi på dem och bollar idéer om hur de bäst används till mat och dryck, samt hur man
eventuellt kan spara dem, torka/lägga in/ frysa in o.s.v.

Måndagen den 12:e Juni 

Heldag: kl 10.00- ca 16.00
kl 13.00-15.00 Workshop
kl 15.00-16.00 Smakprovning
Plats: Högbo Bruk

Anmälan senast den 8:e juni till
Rebecka Wikström
rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se
tel: 010-225 1470
Kursen är kostnadsfri men du betalar själv din lunch.

Datum

jun 12 2023
Expired!

Tid

10:00 - 16:00