Öka din beredskap – kurs om att odla grönsaker i din trädgård

Välkommen till en kurs om hur du kan odla grönsaker i din trädgård, från några pallkragar till uppgrävda bäddar. Efter kursen ska det kännas enklare att starta igång en odling. Nu när omvärldsläget är ostabilt och sårbarheten i vår livsmedelshandel blir tydlig kan det kännas tryggare att kunna odla en del av maten.

Kursen riktar sig till dig som vill börja odla, men som känner att du behöver lite mer kunskap innan du sätter igång.

Kursen är uppdelad i två digitala tillfällen samt ett studiebesök som avslut.

Kursledare är Therese Westlén. Hon har en magisterexamen i Biologi, med fokus på hälsosam nordisk mat och är småbrukare med stort intresse för odling. Driver företaget Therese Trädgårdsmat och matvagnen Nära Pära ihop med vänner. Hon undervisar på småbrukarkurserna på CFL-Söderhamn. Med kursen vill inspirera fler att odla och förädla sin egen mat.

Träff nummer 1

Tid och datum: torsdagen den 30 mars klockan 18.30-20.30

Plats: digitalt

Du får lära dig hur du startar odlingssäsongen, planering, odlingsföljd, såteknik, plantuppdragning, inköp av fröer och jord med mera.

Träff nummer 2

Tid och datum: torsdagen den 27 april klockan 18.30-20.30

Plats: digitalt

Du får lära dig om hur du kan förlänga säsongen, hur du tar reda på vilken jord du har, växtnäring, odlingsutrustning, odlingslådor med mera.

Träff nummer 3

Tid och datum: 17 eller 25 maj klockan 18.00-20.00

Plats: Lotan, Kilafors.

Studiebesök hos Therese Trädgårdsmat i Lotan, där vi pratar om förberedelse av odlingsytor, att läsa platsen och dess behov, utplantering och direktsådd, bevattning och växtskydd med mera.

Hemuppgift

Mellan träffarna kommer du få en hemuppgift att klura på.

  • Att göra mellan träff 1 och 2 – gör en önskelista på vad du vill odla, ta reda på vilken typ av odlare du kan tänkas vara, så någon gröda i valfritt tråg.
  • Att göra mellan träff 2 och 3 – ta reda på vilken jord du har och/eller skaffa hem odlingslåda eller liknande att odla i, köpa jord och fröer, ta med dig frågor till studiebesöket.

Anmälan

Intresset är stort för kursen så kan du inte delta måste du avanmäla dig så fort som möjligt så att någon annan kan få din plats!

Kursen är fullbokad och även reservlistan är full!

Datum

mar 30 2023 - maj 25 2023
Expired!

Tid

18:30 - 20:00

Platser

Therese Trädgårdsmat i Lotan, Kilafors