Livsmedel och bete från fäboden – Järvsö
Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?
Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.
Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.
Program
- Johan Lindström, Skogsstyrelsen pratar om bidraget som de kan ge för ”Omställning av skog till bete”.
- Hur ansöker man om det?
- Vilka krav gäller?
- Vi pratar köttproduktion och begreppen gräsmarkskött, fäbodkalv och hamburgerkossor.
- Skogsstyrelsens målbild att ta fram mer lövskog sammanfaller bra med ambitionen att utöka betet på fäboden.
- Charlotta Netsman informerar om Svedbovallen 2023.
Var:Järvzoo, Järvsö
Kostnad: Kostnadsfritt, vi bjuder på fika
Sista anmälningsdag: 17 nov 2022
Anmälan sker på på Länsstyrelsens hemsida.