Livsmedel och bete från fäboden – Järvsö

Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?

Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.

Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.

Program

  • Johan Lindström, Skogsstyrelsen pratar om bidraget som de kan ge för ”Omställning av skog till bete”.
    • Hur ansöker man om det?
    • Vilka krav gäller?
  • Vi pratar köttproduktion och begreppen gräsmarkskött, fäbodkalv och hamburgerkossor.
  • Skogsstyrelsens målbild att ta fram mer lövskog sammanfaller bra med ambitionen att utöka betet på fäboden.
  • Charlotta Netsman informerar om Svedbovallen 2023.

Var:Järvzoo, Järvsö
Kostnad: Kostnadsfritt, vi bjuder på fika
Sista anmälningsdag: 17 nov 2022
Anmälan sker på på Länsstyrelsens hemsida.

Datum

nov 21 2022
Expired!

Tid

13:00 - 16:00