Livsmedel och bete från fäboden – Järvsö

Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?

Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.

Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.

Program

  • Johan Lindström, Skogsstyrelsen pratar om bidraget som de kan ge för ”Omställning av skog till bete”.
    • Hur ansöker man om det?
    • Vilka krav gäller?
  • Vi pratar köttproduktion och begreppen gräsmarkskött, fäbodkalv och hamburgerkossor.
  • Skogsstyrelsens målbild att ta fram mer lövskog sammanfaller bra med ambitionen att utöka betet på fäboden.
  • Charlotta Netsman informerar om Svedbovallen 2023.

Var:Järvzoo, Järvsö
Kostnad: Kostnadsfritt, vi bjuder på fika
Sista anmälningsdag: 17 nov 2022
Anmälan sker på på Länsstyrelsens hemsida.

Datum

nov 21 2022
Expired!

Tid

13:00 - 16:00

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.