Livsmedel och bete från fäboden – Högbo

Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?

Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.

Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.

Program

  • Information från Eldrimner om deras projekt att få sälja säker obehandlad dryckesmjölk.
  • Maja Nilsson från Skogsstyrelsen informerar om bidrag utifrån målbilden natur och kultur.
  • Rickard Eriksson från Mörtebo berättar om sin verksamhet. Han har fått flera medaljer i SM i Mathatverk för sin chark.
  • Förbundet Svensk Fäbodkultur har fått ordet Fäbod Varumärkesskyddat hos PRV. Hur ska det användas i framtiden?!
  • Studiebesök på Högbos ysteri.

Var:Sandviken, Högbo, Gamla Herrgården
Kostnadsfritt. Vi bjuder på fika

Sista anmälningsdag: 01 nov 2022

Anmälan görs via Länsstyrelsens hemsida.

Datum

nov 03 2022
Expired!

Tid

13:00 - 16:00