Livsmedel och bete från fäboden – Högbo
Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?
Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.
Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.
Program
- Information från Eldrimner om deras projekt att få sälja säker obehandlad dryckesmjölk.
- Maja Nilsson från Skogsstyrelsen informerar om bidrag utifrån målbilden natur och kultur.
- Rickard Eriksson från Mörtebo berättar om sin verksamhet. Han har fått flera medaljer i SM i Mathatverk för sin chark.
- Förbundet Svensk Fäbodkultur har fått ordet Fäbod Varumärkesskyddat hos PRV. Hur ska det användas i framtiden?!
- Studiebesök på Högbos ysteri.
Var:Sandviken, Högbo, Gamla Herrgården
Kostnadsfritt. Vi bjuder på fika
Sista anmälningsdag: 01 nov 2022