Livsmedel och bete från fäboden – Högbo

Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?

Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.

Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.

Program

  • Information från Eldrimner om deras projekt att få sälja säker obehandlad dryckesmjölk.
  • Maja Nilsson från Skogsstyrelsen informerar om bidrag utifrån målbilden natur och kultur.
  • Rickard Eriksson från Mörtebo berättar om sin verksamhet. Han har fått flera medaljer i SM i Mathatverk för sin chark.
  • Förbundet Svensk Fäbodkultur har fått ordet Fäbod Varumärkesskyddat hos PRV. Hur ska det användas i framtiden?!
  • Studiebesök på Högbos ysteri.

Var:Sandviken, Högbo, Gamla Herrgården
Kostnadsfritt. Vi bjuder på fika

Sista anmälningsdag: 01 nov 2022

Anmälan görs via Länsstyrelsens hemsida.

Datum

nov 03 2022
Expired!

Tid

13:00 - 16:00

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.