
Kulturspannmål och gråärtor – framtidens mjöl och smaksättare
Anna och Annika välkomnar bagare och konditorer till en kunskapsdag om kulturspannmål!
Är du intresserad av att lära dig mer om kulturspannmål och kulturgrödor? Kan vi ersätta mandel med gråärta? Hur kan ni bagare hjälpa till med att arbeta mot en hållbarare framtid? Missa inte nätverksträffen i Söderala!
Odlaren och förädlaren Annika Sahlin, Skale Skafferi, Söderala, välkomnar er till sin gård och visar sina fält. Annika delar med sig av sin mångåriga erfarenhet och kunskap om kulturspannmål.
Vi får se nakenhavre, nakenkorn, enkorn, emmer, olika sorters vete, råg, gråärta och sötlupin.
Bagaren Anna Bergenudd från Järvsö Gårdsbageri är med i Eldrimners satsning i kompetensutveckling inom hantverkskonditori. Syftet är att arbeta med utveckling av traditionella konditoriprodukter för att öka kunskapen och ingredienser och metoder för hantverksmässig produktion.
Anna delar med sig av sina erfarenheter av att baka gråärta och kulturspannmål och vi kommer att få provsmaka hennes bröd.

Datum: Onsdagen den 10 augusti
Tid: kl 10.00—12.00
Plats: Annika Sahlin, Skale 902, Söderala
ANMÄLAN senast den 5 augusti!
Maila till torbjorn.traff@lansstyrelsen.se
eller ring 010-225 14 17 och anmäl dig med företag, namn och telefonnummer och mail.
Ta gärna med en stol eller en filt att
sitta på vid fikat.
Fältvandringen är avgiftsfri.
Varmt välkomna!