Ett bröd som bakas över elden

Invigning av entréer i Färnebofjärdens nationalpark

Antalet besökare till Färnebofjärdens nationalpark har ökat betydligt sedan bildandet 1998. För att möta ett ökat besökstryck inledde vi 2020 arbetet med att förnya nationalparkens fyra entréer – Huvudentrén, Entré Skekarsbo, Entré Öberget och Entré Balforsen. Den 28 maj är det dags för invigning.

Entréerna blir mer tillgängliga då det nu finns fler vindskydd, grill- och rastplatser, fler och mer strukturerade parkeringsplatser. Vi har också förbättrat sophanteringen och skapat en mer avskild upplevelse från biltrafik. Nu är arbetet vid tre av entréerna snart färdigt, och detta vill vi fira med en invigning för allmänheten.

Dagen arrangeras i samarbete med föreningen MatVärden som står bakom alkoholfria drinkar från skogsbaren och enklare mat från öppen eld tillsammans med kockar och bartenders från Gästrikland. Lokala aktörer finns på plats och erbjuder aktiviteter samt försäljning av mat och dryck.

PROGRAM

Invigningsceremoni med Landshövding Per Bill, alkoholfri välkomstdrink med tilltugg, musikunderhållning, aktiviteter för hela familjen, mat och dryck till försäljning.

Ett mer detaljerat program publiceras inom kort här, samt på Sveriges nationalparkers hemsida.

www.sverigesnationalparker.se/farnebofjardenLänk till annan webbplats.

Varmt välkommen att fira med oss!

Datum

maj 28 2023
Expired!

Tid

11:00 - 15:00

Platser

Nationalparkens Huvudentré Nord, Mattön.