Inspiration om stadsnära odling på kommunernas mark

-Ljusdal, Nordanstig och Hudiksvall

Välkommen till en inspirerande kväll om hur odling på kommunal mark kan gå till. Alla tre kommuner kan erbjuda invånare odlingsmark och vill uppmuntra till mer odling, för både självförsörjning och försäljning. Under kvällen får vi ta del av goda exempel från andra kommuner och diskutera frågan: Hur bygger vi upp en långsiktig och levande odling i Nordanstig, Ljusdal och Hudiksvalls kommuner?

Mötet riktar sig till dig som är intresserad att odla på kommunens mark, men även du som är intresserad av hur en kommunal verksamhet kan jobba med stadsnära odling.

Innehåll

-Representanter från Nordanstig, Ljusdal och Hudiksvall presenterar vilka möjligheter som finns för att odla på kommunernas mark.

-Therese Westlén, erfaren grönsaksodlare, berättar om olika sätt att organisera sig kring odling. Hon lyfter exempel från andra kommuner runt om i landet och det nätverk som hon har utvecklat tillsammans med andra småskaliga odlare.  

-Helena Brusell berättar om kollektivodlingen som finns i Jättendal.

-Diskussion i smågrupper uppdelat per kommun.

Anmälan

Skriv ett mail till rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se eller ring 010-225 1470, ange vilken kommun du är bosatt i. Vi vill gärna ha din anmälan senast den 9 maj.

Datum

maj 10 2022
Expired!

Tid

17:00 - 19:00

Platser

Digitalt