Inspiration & kunskapsmöte tackakött

Råvaran som har potential att öka på våra tallrikar!

Vi vill skapa nätverk för ökad lokal köttråvara från både lamm och tacka i Gävleborg mellan producent och restaurang. Kan vi tillsammans öka intresset för tackakött som är både gott och hållbart?


Tackaköttet hamnar oftast inte på restaurangernas menyer- vad beror det på? Vi smakar på olika raser och åldrar på tackakött. Hur stor skillnad är det på smak och textur på köttet? Sensoriker Anette Jonsell guidar oss. 

Diskussioner – hur kan hela kedjan hjälpas åt för att öka intresset för tackakött? Finns det ekonomi
i tackakött? Försäljningskanaler? Medverkande lammproducenter, Gävleborgs Fåravelsförening, Delsbo slakteri och kockar.

Vi håller till hos Vinnersjö Gårdsslakteri hos Thomas och Malin. De har egna djur, slakt, förädling och ett lammkafé på gården.

Välkomna onsdagen den 13 september.
Begränsat antal platser.


Tid: kl 10.00—15.00
Plats: Vinnersjö Gårdsslakteri
Bysjövägen 47
81895 HEDESUNDA

Välkomna onsdagen den 13 september.
Begränsat antal platser.

Dagen är avgiftsfri.

Anmälan senast den 6:e september
till Rebecka Wikström
rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se
tel: 010-225 1470


Datum

sep 13 2023
Expired!

Tid

10:00 - 15:00