Gräs i motljus med en ko i bakgrunden

Ett hållbart livsmedelsystem med Gunnar Rundgren

Gunnar Rundgren är bonde på Sunnansjö Gård, 3mil från Uppsala, konsult i Grolink, samhällsdebattör, författare samt föreläsare. Han är en av grundarna av KRAV. Böcker: Kornas planet; Den stora ätstörningen; Trädgården Jorden; Jorden vi äter.

Från Gunnars blogg ”tradgardenjorden.blogspot.com”: ”Jag ser med stolthet på det jag gjort för ekologiskt lantbruk. Mina erfarenheter som bonde och konsult i u-länder samt arbete med internationella organisationer har förstärkt min känsla av att det inte räcker, att “grön kapitalism” faktiskt är något av en motsägelse och att vi måste göra större förändringar av hur vi sköter vår planet och varandra än att köpa ekologiskt, miljömärkt eller rättvisemärkt. Medan vi jobbar på dessa mer långsiktiga förändringar så skall vi självfallet fortsätta att göra det bästa – eller minst dåliga – valen i vår vardag. Idealistiska framtidsdrömmar får inte vara en fiende till de små stegen i rätt riktning.

Fritt inträde.
Ingen föranmälan krävs.

Till evenemanget på Omställning Gävles hemsida: Gunnar Rundgren – Ett hållbart livsmedelssystem – Omställning Gävle (omstallninggavle.se)

Datum

apr 06 2022
Expired!

Tid

18:00

Platser

Silvanum, Gävle