Baka med lokala råvaror

INBJUDAN WORKSHOP! FÖR PROFESSIONELLA BAGARE / KONDITORER

Utforska nya smaker och tekniker!

Vill du få inspiration att utveckla både dig och ditt sortiment?
Missa då inte tillfället att träffa andra bagare från länet hos Anna på Järvsö Gårdsbageri.
Anna medverkar i Eldrimners konditorprojekt för produktutveckling av traditionella konditorprodukter och delar med sig av sina erfarenheter därifrån.

Det blir fokus på att ersätta mandel med den spännnade hållbara råvaran gråärt som vi kan odla lokalt
Vi kommer också att ersätta traditionell syra (citron & lime) med havtorn och granskott samt göra krämer med olika smaksättningar istället för vanilj.

Medverkar gör även odlaren Annika Sahlin från Skale Skafferi, Söderala.

——-
Anna Bergenudd är bagaren som sedan 2011 driver Järvsö Gårdsbageri tillsammans med sin man Per. Deras bröd har fått flera medaljer i SM i Mathantverk och de har många år fått utmärkelsen Årets Fikaställe av White Guide. De driver förutom bageriet också en champagnebar!

Anmäl dig till kursdagen genom att maila till
Maria Persson, Länsstyrelsen Gävleborg, senast den 8:e november
maria.helena.persson@lansstyrelsen.se

Först till kvarn: Max 10 deltagare.
Mat och fika betalas på plats 200 kr.
Kontakt MatVärden: Linda Elverstig linda@matvarden.se

Dagen är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, MatVärden, LRF och Järvsö Gårdsbageri

Datum

nov 15 2022
Expired!

Tid

09:00 - 19:00

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.