Att lyckas i butik

MatVärdens pilotprojekt Att lyckas i butik, med finansiering av Sven Lübecks minnesfond, Mellansvenska Handelskammaren, är nu slut. Det har varit ett kort och intensivt projekt under hösten. Tre butiker har medverkat och fem producenter under coachning av MatVärdens projektledare Britt-Marie Stegs, Handlare Rickard Nyberg, Ica Nära Forsa och Leif Björklund, Dellen Mejeriet. Medverkande företag har varit Hudik Bröd, Böle Grönsaker, Hälsingesylt, Delsbo Slakteri och Frägsta Mejeri.

Projektets syfte har varit att undersöka hur man som en mindre lokal leverantör kan komma in på hyllan i butiken och vilka utmaningar och möjligheter man då ställs inför och att lära av varandra. Det är en utmaning för handeln att hantera sådant som inte köps in centralt och det krävs vilja för att ta in och marknadsföra det lokala sortimentet. Men så mycket alla vinner på affären! Framför allt alla konsumenter som efterfrågar lokal mat. Ladda ner pdfén som ligger här nedan.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.