Bollnäs

Bollnäs kommun har antagit den regionala handlingsplanen för livsmedelsstrategin och jobbar aktivt och operativt med handlingsplanen.

Aktiviteter kopplade till livsmedelsstrategin:

 • 18 oktober: Temadag
  Hur kan vi producera mat i ett föränderligt klimat och med många svängningar i omvärlden?
  En kostnadsfri temadag på CFL Söderhamn – Hälsinglands Utbildningsförbund. Läs mer om temadagen
 • 24 november: Företagarfrukost med tema Livsmedel.
  Näringslivs- och utvecklingskontoret bjuder in näringslivet, politiker och tjänstemän till företagarfrukost där vi får information och diskuterar kring livsmedel. Med under företagarfrukosten kommer Länsstyrelsen Gävleborg, Bollnäs kommun, Matvärden och LRF mfl.
 • 29 november: Inspirationsdag. Hur kan vi minska matsvinnet, öka värdskapet och rekrytera och behålla personal?
  Inspirationsdag för personer som arbetar i företag med koppling till livsmedel. Vi får under en halvdag inspiration från Jens Dolk som jobbat med mat & vin i hela sitt liv. Idag är han en av ägarna och drivkrafterna bakom restaurang K-märkt med sju stycken matcaféer och restauranger i Stockholm. Linda Elverstig från Matvärden gästar och berättar om hur alla kan bli bättre på att bjuda på lokala matupplevelser.

2023
Under januari planerar Näringslivs- och utvecklingskontoret att under en vecka lyfta upp livsmedelsföretagen genom ett antal Hej företagare intervjuer. Har du tips på företag som skulle vara intressanta att veta mer om, hör av dig till näringslivs- och utvecklingskontoret.


Läs om allt som händer i Bollnäs här.

Kontakt i Bollnäs kommun:
Daniel Jansson
Telefon: 0278-258 52
E-post: daniel.jansson@bollnas.se

Bollnäs kommun har många aktiva aktörer inom livsmedelskedjan som jobbar framåt. Bland annat har det skapats en samordningsfunktion där lokala odlare kan lämna in sina grönsaker för tvättning, packning och utkörning. Sexton odlare finns nu med som leverantörer och genom denna lösning kan de lämna in anbud på lokala grönsaker till Bollnäs, Söderhamn och Ovanåkers kommuner.

Kontakt i odlingsnätverket:
Telefon: 072-222 4702
Mail: info@theresetradgardsmat.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.